U 95 GODINI ŽIVOTA PUCA OD ZDRAVLJA I ENERGIJE: KARDIOLOG OTKRIO TAJNU...

U 95 GODINI ŽIVOTA PUCA OD ZDRAVLJA I ENERGIJE: KARDIOLOG OTKRIO TAJNU ZA DUG I ZDRAV ŽIVOT!

22347
0
SHARE

Da li vjerujete da na svijetu postoji osoba koja je u penziju otišla sa 95 godina?! Dokaz da je moguće jeste doktor Elsvort Vorhem, proslavljeni kardiohirurg koji je nedavno napunio 100 godina!

Simpatični dekica u životu je prošao sve i svašta, uključujući i Drugi svjetski rat, u kom je učestvovao i radio kao ljekar, a svoje zanimanje oduvijek je volio. “Znate ono kada ljudi kažu da da imaju životni poziv? Ja osjećam da je moj bio ljekarski. Nikada to nisam dovodio u pitanje“, rekao je Vorhem u intervjuu za Fox.

Upravo njegov poziv ga je natjerao da realno i izbliza sagleda sve posledice loših životnih navika, jer je kao proslavljeni hirurg mnogo puta vidio srce, krvne sudove i pluća uništena hranom, pušenjem, nedovoljno sna i premalo kretanja.

Još prije više od 60 godina, Elsvort je odlučio da promijeni ishranu i svom tijelu podari zdrave namirnice. Kako se meso uvijek smatralo hranom bogatom važnim namirnicama, on je odlučio da to lično ispita i uvjeri se.

Sproveo je studiju i došao do zaključka da proteini iz životinjske masti povećavaju nivo holesterola, pa je njegova odluka bila da pređe na vegansku ishranu – jelovnik koji isključuje svu hranu životinjskog porijekla.

Takođe, on svakoga dana spava 8 do 9 sati, a budi se u 5 ujutro. Elsvort vjeruje da je za njega najbolje da jede dva puta dnevno, a za doručak su obavezne žitarice cijelog zrna sa bademovim mlijekom. Ostatak dana, ovaj poštovani doktor provodi vrijeme sa porodicom i vežba tako što sređuje svoju baštu – kosi travu i obrezuje ruže i dekorativne žbunove.
Zahvaljujući ovakvom stilu života, Elsvort je prestao da radi operacije tek u 74. godini, čak dvije godine kasnije nego što zakon nalaže, a do svoje 95-e je predavao na univerzitetu i bio mentor mlađim ljekarima tokom velikih operacija, a kada zatreba, priskakao je u pomoć.

loading...

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY