SIMPTOMI KOJI UPOZORAVAJU NA KISELOST ORGANIZMA: ALKALNA ISHRANA JE SPAS!

SIMPTOMI KOJI UPOZORAVAJU NA KISELOST ORGANIZMA: ALKALNA ISHRANA JE SPAS!

46682
0
SHARE

Za optimalno zdravlje na vašem jelovniku bi se trebalo naći 70-80 odsto alkalnih namirnica, a svega 20-30 odsto kiselih

Današnja ishrana uključuje obilje prerađene hrane, mesa, mlečnih proizvoda, jaja, belog brašna, šećera i gaziranih sokova. Stoga nimalo ne čudi što većina ljudi ima blago ili vrlo kiselo stanje organizma.

Neka vas termin “kiselo” ne zavara.

To što je neka namirnica kiselog ukusa ne znači da doprinosi kiselosti organizma – često je upravo suprotno. Na primer, limun je ukusom vrlo kiseo, ali njegovom razgradnjom u probavi stvara se bazno stanje. S druge strane, slatkiši i meso, koji nisu kiselog ukusa, doprinose acidozi jer se njihovom razgradnjom u krv otpuštaju sastojci ili materije koje zakiseljuju organizam. Budući da je kiselo stanje organizma siguran put do brojnih bolesti, što pre uvedite promene u svoj jelovnik!

Alkalnost organizma je preduslov za dobro zdravlje

Da bi vaš organizam mogao dobro da obavlja sve telesne funkcije, pH-vrednost telesnih tečnosti mora biti blago bazna. Ako pH-vrednost vaše krvi iznosi oko 7,3 vi ste zdrava osoba, a ako te vrednosti padnu ispod 7,0 imate kiselo stanje organizma. Na pH-vrednost utiče ne samo hrana, nego i razni procesi koji se odvijaju u organizmu – probava, disanje, izlučivanje telesnih tečnosti i drugi metabolički procesi.

loading...

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY