Pila je 3 l vode dnevno zbog glavobolje i loše probave, evo...

Pila je 3 l vode dnevno zbog glavobolje i loše probave, evo šta joj je to učinilo!

91034
0
SHARE

Sarah Smith, 42-godišnja Britanka i majka dvoje djece, imala je svakodnevne glavobolje i lošu probavu. Nakon preporuke doktora, odlučila se na eksperiment, te je tokom 28 dana pila tri litre vode dnevno. Rezultati su bili nevjerojatni!

Nakon što su je godinama mučile glavobolje i loša probava, neurolog i nutricionist savjetovali su joj da počne piti tri litre vode dnevno kako bi tijelo bolje funkcioniralo, prenosi Net.hr.

Sarah je dan obično započinjala šoljom čaja, a vodu bi popila uz ručak i večeru – u prosjeku litru dnevno. Kad je vidjela podatak da svaka peta žena ne unosi dovoljno vode u organizam, odlučila je napraviti eksperiment i tokom četiri sedmice unositi preporučenu količinu te vidjeti što će se dogoditi. Iskustvo je opisala u Daily Mailu.

Bubrezi brzo osjete korist
Tri litre vode zvuče jako puno, zato se posavjetovala s doktorom opće prakse kako naglo povećanje unosa vode ne bi ostavilo zdravstvene posljedice. Ohrabrio ju je preporukom da jednu litru popije ujutro, jednu u poslijepodnevnim satima i jednu navečer. ‘Vaši bubrezi, koji filtriraju otpadne tvari iz krvi prije nego što ih pretvore u mokraću, brzo će osjetiti korist.’

1o godina starija
Cijeli je eksperiment pratilo i fotografiranje iz sedmice u sedmicu. Na početku je, priznaje, izgledala kao da ima 52 godine, dakle 10 godina više. Imala je tamne kolutove oko očiju, zbog čega je izgledala iscrpljeno, istaknute bore, crvene mrlje, koža je bila bez sjaja. ‘Izgledala je mrtvo’, piše Sarah.

Čak su joj i usne bile smežurane, što je klasičan znak loše hidratacije. Svaki sistem i funkcije u našem tijelu ovise o vodi. Ona ispire toksine iz vitalnih organa, prenosi hranjive tvari do ćelija, osigurava vlažan okoliš za uši, nos i grlo, izbacuje otpad. Ne unositi dovoljno vode znači oslabiti organizam. Zato je odlučila 28 dana piti tri litre vode dnevno, i rezultat je bio zapanjujuć.

loading...

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY