Neobična ukrasna korpa od dnevnih novina

Neobična ukrasna korpa od dnevnih novina

2941
0
SHARE

Sastojci

1 Puno starih dnevnih novina
2 Beli lepak za papir ili drvo
3 Škare (makaze)
4 Karton,papir od revija za pokrivanje kartona
5 Boja za farbanje po želji, ja sam upotrebila akrilnu boju (ne preporučujem vodene ili temperne boje zato što se papir razvodeni i izgubi oblik)
6 Neki kreativni lak za sjaj i za zaključak posle bojenja

Priprema

Prvo nabavite ovakve dvojne novine koje su preklopljene.Posjetite sve susjede, komšije,prijatelje ,rođake i pokupite sve novine koje imaju ha ha ha.

Otvorite novine ovako po dužini i ovakav jedan list je za jedan štapić.Što znači presjecite svak list posebno.

Uzmite tanki štapič za ražnjiče ili kineski štapuć za jelo, meni je odgovarala najviše ova štrikalica za štrikanje i započnite na jednom uglu i počnite navijati papir na štrikalicu ali ne ovako labavo kao na sliki jer sam odpustila za slikanje i onda se olabavio, mora biti papir čvrsto pripijen za štrikalicu

Kada savijate povlačite iglu na levo jer pri savijanju bude prekrivena .

Kada dođete do kraja i ostane vam samo trokut onda namažite sa lepakom i zarolajte do kraja i se sam zalepi.

Dobićete puno ovakvih štapića, više nego na sliki, još 3 puta više moraju biti.Pre nego što počnete raditi korpu morate sve štapiće ofarbati željenom bojom, ili ako ne želite farbati onda pravite štapiče od listova od revija i dobićete šarenu korpu kao moja predhodna korpa u predhodnom receptu.

Isecite 2 komada kartona, veličina je po vašoj želji, može biti kvadrat,pravokutnik, a može biti i ovalni…samo što tada idu gore i dole po jedan štapić a sa strane koje su duže idu po 2 štapića.
Malo otsecite rubove( ja sam zaboravila pa sam ih naknadno rezala) i karton zalepite na veći papir od revija, zatim zalepite kako što je na slici prikazano.

Drugi karton koji će biti odozdo, isto mu otsecite rubove, stavite na veći papir, odsecite papir na čoškovima kao na slici i trouglove obrnite i zalepite na kartonu.Zatim na te trouglove namažite lepak i na svaki zalepite po jedan štapić sa širom stranom, tako da špičasti deo ide prema van.Samo na donji levi trougao zalepite dva štapića jedno na drugo sa kojim započnete raditi pletenje korpe.

Onda prvi karton sa postupkom pod broj 8 zalepite odozgo i viškove papira oko donjeg papira zalepite preko tog kartona.Onda isecite jedan lepši i deblji list od neke revije i zalepite preko da izgleda dno lepo i to je kraj posla sa tim kartonom.Obojite bojom isto kao i štapiće.

Počinjete sa levim donjim štapičem koji je prvi odozgo ( dva su zalepljena) i preklopite preko kuta od drugog štapiča desno.

Onda desni štapić koji je sad odozdo preklopite preko levog kao na sliki.

Onda opet gornji desni štapić preklopite odozgo preko ovog prethodnog kojeg smo pre preklopili.

I na kraju gornji levi štapić preklopite odozgo preko trećeg štapića i to je kraj prvog reda.I nastavite tako, opet prvi štapić ide preko drugog, drugi preko trečeg….i to ne ide točno na ugao nego se samim preklapljanjem štapići pomaću ulevo i ulevo i tako nastane ovaj oblik pletenja korpe.Kad štapić postane mali i nema više onda ga nastavite tako što kraj štapića ugurate u širi deo novog štapića i ugurajte ga unutra fino do kraja da vam slučajno ne izađe pri pletenju.Tako nastavite u dužini sve 4 štapiće i ponavljajte preklapanje dok vam opet ne nestane dužine.Visinu korpe napravite po želji, moja nije još završena, sutra ću da je završim i dodat ću novu sliku kako da se napravi završni deo gore na vrhu.

Evo drugi red ide opet isto, prvi donji štapić ide preko do drugog kuta.

I opet štapić od desnog kuta ide preko odozgo do gornjeg desnog kuta, samo što ne ide tačno nego malo ulevo, i odna gornji desni preko do gornjeg levog i tako nastavite u krug.Ovo je več drugi red..

Još i to da kažem kako se završi gornji deo, znači kada mislite da imate dosta u visini i ne da vam se više raditi, onda štapiće dovedete do sledečeg ugla i izmerite dužinu za odrezati baš toliko da možete da ga provučete kroz pletenje par milimetara da štrli napolju, tako što namažete lepakom kraj štapića i provučete kroz poprečnog štapića i pritisnete da se lepak zalepi, i tako napravite sa ostalim štapićima i provucite ih odozdo sa lepakom na kraju.Ukrase stavite po vašoj želji, razne cvetove itd.

coolinarika.com…

loading...
SHARE
Previous articleZa kiselinu u zeludcu
Next articlePodizanje imuniteta

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY