Glavni uzročnik raka otkriven još prije 90 godina, pročitajte o čemu se...

Glavni uzročnik raka otkriven još prije 90 godina, pročitajte o čemu se radi!

8634
0
SHARE

 Rak je rezultat krvne kiselosti i manjka kisika. Ovo je otkrio Oto Heinrich Varburg još davne 1923. Vrlo mali broj ljudi u cijelom svijetu zna za to, jer farmaceutska i prehrambena industrija ovu istinu drže skrivenom već desetljećima. Godine 1931. njemački znanstvenik Otto Heinrich Varburg primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Međutim, od tada ništa nije urađeno niti je to dostignuće iskorišteno, već se samo nastavilo sakupljanje novca po cijelome svijetu za daljnja istraživanja preko raznih institucija. Oto je otkrio da je rak rezultat antifiziološke snage i antifiziološkog načina života. Zato što jednim antifiziološkim načinom prehrane (dijeta na osnovi hrane koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću, tijelo stvara kiselu sredinu.

Ćelijska zakiseljenost uzrokuje izbacivanje kisika. “Manjak kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo”, rekao je Oto. “Ako ćeliju lišite za 35 posto njenog kisika, za 48 sati možete je pretvoriti u rakastu. Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, međutim tumoralne mogu živjeti bez njega” (pravilo bez izuzetka). “Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava tkiva alkalna.” U svom djelu “Metabolizam tumora”, Oto je pokazao da su svi kancerogeni oblici okarakterisani s dva fundamentalna uvjeta: krvnom kiselosti i hipoksijom (manjak kisika).
Otkrio je da su tumoralne stanice anaerobne (ne udišu kisik) i ne mogu preživjeti u prisustvu visokih koncentracija kisika. Tumoralne stanice mogu preživjeti samo uz glukozu i u sredini bez kisika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam koji imaju neke tjelesne stanice, kako bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika.
Važno je znati kako kisela ili alkalna hrana utječe na zdravlje. Idealno je imati 60 posto alkalnu prehranu i izbjegavati proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana industrijski proizvedena pića, rafinirani šećeri, kao i svi zaslađivači. Ako imate karcinom, savjet je da alkalizirate tijelo što je više moguće. Dr. George V. Kril iz Clevelanda, jedan od najpriznatijih hirurga na svijetu, otvoreno izjavljuje: “Sve takozvane ‘prirodne’ smrti nisu ništa drugo nego terminalna tačka kisele zasićenosti tijela.” Kao što je ranije naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja oslobađa tijelo svih kiselosti 01:00 alkalnom prehranom i koja izbjegava hranu koja proizvodi kiselost. Općenito, rak se ne ugovara, niti se nasljeđuje. Ono što se nasljeđuje su prehrambene i ambijentalne navike i način života. To može izazvati rak. Dr. Teodor A. Baroda u svojoj knjizi “Alkalizirati ili umrijeti” napisao je: “Nisu važna bezbrojna imena bolesti, ono što je važno jeste da sve one proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselih otpadaka u tijelu.” Ništa od svega ovoga nije ispričano ili opisano, jer je u pitanju unosan posao koji donosi ogromno bogatstvo. Sve ukazuje na to da farmaceutska industrija, zajedno sa prehrambenom, čine jedno te isto tijelo i da je zavjera da pomažu jedni drugima u zaradi.

Hrana koja zakiseljuje tijelo:

●  Rafinirani šećer i svi njegovi derivati;

●  Meso (sve vrste);

●  Proizvodi životinjskog porijekla (mlijeko i sirevi, skuta jogurt itd.);

●  Rafinirana sol;

loading...

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY